Ματσούκι: ο ιερέας του χωριού στη θέση του δασκάλου

Χωρίς δάσκαλο παραμένει το Ματσούκι στα Τζουμέρκα, με αποτέλεσμα ο ιερέα του χωριού να έχει αναλάβει την παράδοση των μαθημάτων για τους τρεις μαθητές του χωριού.

Είναι η τρίτη εβδομάδα που το χωριό είναι χωρίς δάσκαλο, μετά την εγκατάλειψη της θέσης από την προηγούμενη δασκάλα, λόγω εγκυμοσύνης.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι και ο ιερέας του χωριού έχουν καταβάλλει κάθε προσπάθεια αναπλήρωσης του κενού, όπως είχε δηλώσει ο πατέρας Χρήστος στο Καλημέρα Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, χωρίς όμως να βρεθεί λύση.

Ο ιερέας, που είναι και πατέρας ενός εκ των μαθητών, είχε πει τότε ότι θα αναλάβει τα μαθήματα των παιδιών, αν δε λυθεί το πρόβλημα και αυτό έπραξε.

Χωρίς να επιχειρεί να αναπληρώσει το κενό που δημιουργεί η έλλειψη δασκάλου, πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο, κρατώντας τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο και τις οικογένειές τους στο χωριό.

Η λύση που έχει προταθεί στις οικογένειες των παιδιών είναι η καθημερινή μεταφορά των μαθητών στο γειτονικό χωριό, στα Πράμαντα. Η απόσταση των 45 λεπτών όμως και κυρίως οι άσχημες καιρικές συνθήκες, κάνουν αδύνατη αυτήν την επιλογή για τους μαθητές.

Φωτογραφίες: epiruspost.gr