Εθνική Ελλάδος: ο δρόμος για τη Ρωσία περνά από το Ζάγκρεμπ

Η εθνική ομάδα πάλεψε πολύ τα δύο τελευταία χρόνια για να βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018. Ο στόχος της απευθείας πρόκρισης μπορεί να ήταν -ουσιαστικά- ανέφικτος, δεδομένης της παρουσίας του Βελγίου στον όμιλο, όμως η δεύτερη θέση κατακτήθηκε και η πρόκριση στα μπαράζ θα ερχόταν ακόμη πιο εύκολα, αν δεν υπήρχε η ισοπαλία με την Εσθονία.

Όπως και να ’χει πάντως, η “γαλανόλευκη” έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη συνεχή διοργάνωση. Για να το πετύχει θα πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο ανάχωμα στον δρόμο προς τη Ρωσία, την εθνική ομάδα της Κροατίας.

Η εθνική μας θα αντιμετωπίσει απόψε (21:45) στο “Μάξιμιρ” του Ζάγκρεμπ Ζάγκρεμπ μια ομάδα πολύ ικανή μεσοεπιθετικά, αλλά με κενά και προβλήματα στην ανασταλτική και αμυντική λειτουργία.

Το έργο του Γερμανού εκλέκτορα μόνο εύκολο δεν είναι, αφού δύο βασικοί ποδοσφαιριστές του, ο Μανωλάς (τιμωρημένος) και ο Μάνταλος (τραυματίας) βρίσκονται εκτός πλάνων, όπως και ο Δώνης, ενώ ο Τοροσίδης θα είναι μεν στον πάγκο, αλλά δεν θα παίξει, και ο Παπασταθόπουλος θα …σφίξει τα δόντια για να τα καταφέρει, αφού προέρχεται από τον τραυματισμό στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν.

Στο 4-2-3-1 του Σκίμπε τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, δεξιός μπακ ο Ρέτσος, αριστερός ο Τζαβέλλας και στόπερ ο Σωκράτης με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ζέκα και Τζιόλης θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ μια θέση διεκδικούν και οι Ταχτσίδης, Σάμαρης. Ο Φορτούνης θα κινείται μερικά μέτρα πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Μπακασέτας και Σταφυλίδης. Ένα ενδεχόμενο, πάντως, είναι να παίξει δεξιά ο Ζέκα και τη θέση του στα χαφ να πάρει ένας από τους Σάμαρη ή Ταχτσίδη.

Η δεύτερη πράξη θα παιχθεί τρεις ημέρες αργότερα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι διεθνείς του Μίχαελ Σκίμπε καλούνται λοιπόν να σταθούν στο ύψος που αρμόζει η περίσταση, να είναι ανταγωνιστικοί, ψύχραιμοι, να εκμεταλλευτούν την ομοψυχία τους και να διαχειριστούν έξυπνα τη “θερμή” ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν απόψε οι φίλοι της Κροατίας, προκειμένου να διεκδικήσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην Ελλάδα.

Πηγή: ant1news.gr