Η Κοζάνη κόβει το κάπνισμα! Εκστρατεία ενημέρωσης και συναντήσεις από τον Δήμο Κοζάνης

Εκστρατεία ενημέρωσης και συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Ο Δήμος Κοζάνης σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και της δικής του βούλησης για αντιμετώπιση μιας εκ των μεγαλυτέρων απειλών της δημόσιας υγείας, ανακοινώνει πως ξεκινά άμεσα επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου καθώς και αντίστοιχη εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η εφαρμογή του μέτρου.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο θα γίνει ευρεία σύσκεψη ώστε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι να προχωρήσουμε από κοινού στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του μέτρου.

« Δυστυχώς παρότι ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, δεν εφαρμόζεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο το 2017 να συζητάμε ακόμη για τα αυτονόητα και ήρθε η ώρα να περάσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στις πράξεις. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε εκστρατεία ενημέρωσης πολιτών και επαγγελματιών ώστε το συντομότερο να προχωρήσουμε στην διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Είναι μια προσπάθεια την οποία θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί αν θέλουμε να πετύχει και είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε τη στήριξη των συμπολιτών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Πηγή: kozanilife.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!