Η καμπάνα θυμίζει ότι το χωριό είναι ακόμη ζωντανό!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισκέφθηκε το Θετίδιο Φαρσάλων με αφορμή την τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, που πραγματοποιήθηκαν από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

 

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και τη σεμνή τελετή αποκάλυψης μαρμάρινης πλάκας για τον ναό που, αν και θεμελιώθηκε το 1965 επί μητροπολίτου Κυρίλλου του Α΄, εγκαινιάσθηκε συμφώνως με το ορθόδοξο τυπικό στις 04.11.2017. Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη στο πρόσωπο του εφημερίου του χωριού π. Βάιου Ορμανόπουλου και των μελών της εκκλησιαστικής επιτροπής κ.κ. Αθανάσιου Βησσαρίου, Ιωάννη Μπένου, Γεώργιου Γεροβασίλη και Γεώργιου Αθανασίου, όλους όσοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια για την ανοικοδόμηση και τον ευπρεπισμό του ναού.

Σε δήλωση του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το πολυσχιδές έργο που επιτελεί ο αεικίνητος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος δεν λησμονεί και την οφειλόμενη τήρηση της ορθόδοξης τάξης που επιβάλει τα εγκαίνια κάθε ναού. Η εκκλησία για τους ορθοδόξους είναι το κέντρο της ενορίας. Ιδιαίτερα για τα χωριά μας που βιώνουν τη δημογραφική κάμψη, και όπου πολλές φορές δεν υπάρχουν σχολεία, η εκκλησία είναι το σημείο αναφοράς και επίκεντρο της ζωής των κατοίκων. Η καμπάνα που χτυπά θυμίζει ότι η κοινότητα είναι ακόμη ζωντανή! Η υπόμνηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα που με περισσή απερισκεψία διάφοροι βάλλουν κατά της εκκλησίας, λησμονώντας το διαχρονικό της έργο και τη συμβολή της στην διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης αλλά και της κοινωνικής συνοχής».