Εντός έδρας… “δαγκώνει”!!!

Την τρίτη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων ο οποίος έπειτα από την Καβάλα και το Αγρίνιο έδειξε τα… «δόντια» του και στους Μαχητές Πεύκων τους οποίους και κέρδισε με 80 – 68. Έτσι οι μπλε του κ. Πέρκου μετράνε 3 νίκες και 2 ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές της Β Εθνικής.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αναμέτρηση στα… «κόκκινα» και με τον παλμό του κόσμου τους κατάφεραν αρχικά με πέντε πόντους του Νικολόπουλου και δύο από τους Μακρή και Σιόλογκα να τρέξουν ένα σερί 9 – 0 στα πρώτα 2 λεπτά.


Το ρεσιτάλ του Γυμναστικού συνεχίστηκε και στα πρώτα έξι λεπτά με τους Μακρή και Νικολόπουλο να κάνουν ότι θέλουν στην επίθεση οι «μπλε» πέρασαν μπροστά με 22 – 6.


Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως η πρώτη περίοδος ανήκε εξ’ ολοκλήρου στους παίκτες του κ. Πέρκου οι οποίοι πήγαν στον πάγκο όντας μπροστά με 13 και σκορ 28 – 15.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου οι Μαχητές κατάφεραν να μειώσουν στους 8 31 – 23, όμως οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Νικολόπουλου και καλάθι του Αναγνωστόπουλου πέρασαν μπροστά με 36 – 23, 5’ πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Μάλιστα σε εκείνο το σημείο ο Κωνσταντινίδης των Μαχητών αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ έπειτα από μια πτώση που είχε στο έδαφος και τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Οι Μαχητές με μπροστάρη επιθετικά τον Βελλισάριο κατάφεραν να μειώσουν και πάλι στους 8 πόντους ( 36 – 28), όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το μομέντουμ της αναμέτρησης και πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 43 – 34.

Στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου οι Μαχητές έκαναν το δικό τους come back και με τους Παπαδόπουλο και Βελισσάριο να σκοράρουν κατάφεραν με σερί 5 – 15 να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά με 48 – 49 5’ και 30’’ πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Ενώ τέσσερα λεπτά πριν την λήξη πέρασαν μπροστά και με τέσσερις 48 – 52.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με έξι πόντους του Γιώργου Αναγνωστόπουλου και ένα δίποντο του Μακρή να κάνουν δικό τους μίνι σερί 7 – 0 και να περάσουν εκ νέου μπροστά με 55 – 52 ενάμιση λεπτό πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
Οι φιλοξενούμενοι όμως έκαναν εκ νέου την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα με 55 – 56 σκορ με το οποίο έληξε το τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο ο Γυμναστικός έδειξε ότι δεν είχε διάθεση για περαιτέρω… «παιχνίδια» και αρχικά πέρασε μπροστά με 60 – 56.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου στον πόντο δυο φορές αρχικά σε 60 – 59 και εν συνεχεία σε 63 – 62, όμως ο Σιόλογκας με 4 δικούς του πόντους αύξησε την διαφορά στους 5 πόντους (67 – 62), 4’ και 30’’ πριν την λήξη.
Τρία λεπτά πριν την λήξη ο Νικολόπουλος με εύστοχο τρίποντο πέτυχε το 72 – 64, ενώ με εύστοχο λέι απ του Ντίνου οι μπλε πέρασαν μπροστά και με δέκα 74 – 64 2’ και 30’’ πριν την λήξη.

Ο Αναγνωστόπουλος κέρδισε φάουλ ευστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές και «σφράγισε» την επικράτηση του Γυμναστικού καθώς οι παίκτες του κ. Πέρκου προηγήθηκαν με 78 – 66 1’ και 50’’ πριν την λήξη.
Οι Μαχητές προσπάθησαν με μακρινά σουτ να μειώσουν δίχως να καταφέρουν κάτι και έτσι ο Γυμναστικός πανηγύρισε ακόμη ένα εντός έδρας ροζ φύλλο με σκορ 80 – 68.

Σε τρομερή επιθετική ημέρα βρέθηκαν τέσσερις παίκτες του Γυμναστικού με τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο να σκοράρει 18 πόντους ενώ από 17 σημείωσαν οι Νικολόπουλος, Σιόλογκας και Μακρής.

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Γυμναστικού αφιερώνουν την νίκη στον μπασκετμπολίστα του Γ.Σ.Φ Χρήστο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έπειτα από τον τραυματισμό του στο προηγούμενο παιχνίδι με το Ανατόλια βρίσκεται στα «πιτς» και του εύχονται να επιστρέψει δυνατός και υγιής κοντά τους.

Τα Δεκάλεπτα: 28, 15, 43 – 34, 55 – 56, 80 – 68.

Γ.Σ.Φαρσάλων (Πέρκος): Νικολόπουλος 17 (5), Ντίνος 5, Σαββίδης 5 (1), Σιόλογκας 17, Συνετός 3 (1), Αναγνωστόπουλος 16 (1), Μάκρης 17.

Μαχητές Πεύκων (Γεροφώτης): Βογιατζής 5 (1) Καραγιαννίδης, Ζάχαρης, Χατζημιχαηλίδης 9 (2), Κωνσταντινίδης 4, Μπάκος 8, Παπαδόπουλος 16, Βελισσαρίου 23 (2). Βαγιάτης 3 (1), Βαϊντέρλης.