«Working Poor»: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα με χρήματα μόνο για φαγητό, λέει το Spiegel

«Εργαζόμενοι φτωχοί» οι νέοι, μορφωμένοι αλλά με αποδοχές πείνας, που φτάνουν μόλις για να καλύψουν το φαγητό τους – Ακόμα και με δουλειά στην Ελλάδα μπορεί να είσαι φτωχός, διαπιστώνει με έκπληξη το περιοδικό

Μια νέα κοινωνική τάξη έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και δεν είναι άλλη από τους νέους που ενώ έχουν δουλειά, τα χρήματα που κερδίζουν τους φτάνουν ίσα ίσα μόνο για να καλύψουν το φαγητό.

Την διαπίστωση κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που ονομάζει την τάξη αυτή «working poor», «εργαζόμενοι φτωχοί», με τον συντάκτη του ρεπορτάζ να επισημαίνει με έκπληξη πως στην Ελλάδα, ακόμα κι αν έχει κανείς δουλειά, μπορεί να θεωρείται «φτωχός».

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για νέους, σπουδασμένους και με προσόντα, αλλά με αποδοχές που μόλις φτάνουν για να καλύψουν το φαγητό τους. Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται το δημοσίευμα έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η Στέλλα Αντωνίου, 24 ετών, μπαργούμαν με σπουδές στις γλώσσες και στη λογοτεχνία, ο Γιώργος Γεωργιάδης, 27 ετών, καθηγητής Αγγλικών, με 25 ώρες εργασίας την εβδομάδα, αλλά με αποδοχές 15 ωρών και ο Μάρκος Καρύδης, 30 χρονών, εργαζόμενος σε φαστφουντάδικο, με σπουδές στην Φυσική Αγωγή».

Πηγή: protothema.gr