Στο “Χ” έκατσε η… “μπίλια”

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το τοπικό ντέρμπι του πρώτου ομίλου της Β ΕΠΣΛ κατηγορίας ανάμεσα στην Αναγέννηση Φαρσάλων και την Δόξα Υπέρειας το οποίο διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων.
Έτσι οι αετοί έφτασαν τους 10 βαθμούς και αυτή ήταν η πρώτη τους ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα ενώ οι κόκκινοι έφτασαν τους 8 βαθμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες και η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10′ όταν ο Κερμελίδης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με την μπάλα αρχικά να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να περνάει άουτ.

Η Αναγέννηση ανέβασε την απόδοσή της και είχε τον έλεγχο του κέντρου με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους όταν στο 24′ ο Γιαχνής εκτέλεσε το κόρνερ ο Ρούμπας βρέθηκε σε θέση βολής όμως η προσπάθεια του κατέληξε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι παίκτες του κ. Θεοχαρόπουλου απείλησαν εκ νέου με τον ίδιο τρόπο όταν ο Γιαχνής εκτέλεσε και πάλι κόρνερ ο Ζαγγανάς βρέθηκε στην μικρή περιοχή με το πλασέ του να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια της Δόξας.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους παίκτες του κ. Τσιτσιούμη όταν στο 42′ ο Γκατζόγιας βρέθηκε απέναντι από τον Παλαμίδα έκανε το σουτ ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης έδιωξε εντυπωσιακά η μπάλα κατέληξε στον Πολύζο ο οποίος σκόραρε όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με το “καλημέρα” του δεύτερου μέρους η Αναγέννηση κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν και πάλι ο Γιαχνής εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Ζαγγανάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μωυσιάδη και πέτυχε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Δόξα πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 67′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κερμελίδης έσπασε όμορφα την μπάλα ο Πολύζος βρέθηκε απέναντι από τον Παλαμίδα έκανε το σουτ η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας και εν συνεχεία οι αμυντικοί έδιωξαν.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία της Δόξας όμως οι προσπάθειες των Ζαγγανά και Γιαχνή δεν είχαν τον επιθυμητό στόχο.

Εν τέλει στο 81′ ο Καλφόγλου ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ από θέση τετ α τετ νίκησε τον Παλαμίδα και έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια.

Μάλιστα η Δόξα θα μπορούσε να πετύχει και την πλήρη ανατροπή στο 88′ όταν ο Θανάσης Δημητρίου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με το πλασέ του να περνάει λίγο άουτ.
Ενώ ο Παλαμίδας σταμάτησε δύο φορές τον Κερμελίδη σε κάποια μακρινά σουτ και έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Οι Συνθέσεις

Αναγέννηση Φαρσάλων (Νίκος Θεοχαρόπουλος): Παλαμίδας Β., Πατσιούρας, Αρβανιτοζήσης Γ., Μαλέσκα, Κούμρια, Μουτκανάς, Ρούμπας, Κουκουτής (67′ Ζαγγανάς Χρ.), Γιαχνής (88′ Μπακογιάννης), Παλαμίδας Ν. (83′ Τέμας), Ζαγγανάς Κ.

Δόξα Υπέρειας (Κώστας Τσιτσιούμης): Μωυσιάδης, Τσιούρης Ν. (64′ Τσούνη), Κοτσίλης (64′ Καλφόγλου), Ευθυμιάδης, Τσιούρης Γ. (75′ Δημητρίου Αθ.), Τσακουρίδης, Δημητρίου Απ., Μπάσιος, Κερμελίδης, Γκατζόγιας, Πολύζος.

Διαιτητική Τριπλέτα: Χήτος, Σκέτος, Ακρίβος