Κακοκαιρία στην ανατολική Θεσσαλία

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα, στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν την ανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα) και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη (κυρίως την ανατολική) θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή πιθανή καταιγίδα τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα) θα είναι ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη (κυρίως την ανατολική) πιθανόν να είναι ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 05/11/2017

Την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά νότιοι με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ . Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.