Ενωτικός εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Λάρισα – (pic)

Ως «γενέθλια πράξη επανίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης, μιας παράταξης με μακρά ιστορία που δεν ξεκινάει το 1974», χαρακτήρισε την προσπάθεια για επανένωση του ενιαίου φορέα, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στην Λάρισα, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο οποίος είχε την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, μετά από αυτή της Φώφης Γεννηματά το βράδυ της Παρασκευής.

Με πολλούς νέους στο ακροατήριο, αλλά και με την παλαιά γενιά που αναζητά διεξόδους, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα τόνισε ότι η μάχη για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι διαγκωνισμός υποψηφίων. «Δεν θα αφήσω η γενιά μου να είναι γενιά προσκυνημένων στο εσωτερικό και πετυχημένων στον εξωτερικό. Θα ενώσουμε τις γενιές, θα ενώσουμε τις τάξεις, θα νικήσουμε το διχασμό και τη μιζέρια και θα δώσουμε πραγματική ελπίδα στο λαό. Ελπίδα προγράμματος, ελπίδα ρεαλισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η παράταξη πρέπει να αγκαλιάσει ξανά τη λαϊκή βάση που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν είμαι υποψήφιος για να ενώσω ένα συνονθύλευμα μικρών φιλοδοξιών και μεγάλων εγωισμών. Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω τη Δημοκρατική Παράταξη να πρωτοπορήσει, να πρωταγωνιστήσει και να είναι εγγυήτρια της ανάταξης της πατρίδας μας τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να εκφράσω τον οπορτουνισμό και τον τυχοδιωκτισμό που δυστυχώς περίσσευε τα προηγούμενα χρόνια. Αν σήμερα αυτό που γίνεται δεν είναι σύγκρουση με όλα τα κατεστημένα, δεν έχουμε καμία τύχη να γοητεύσουμε τον ελληνικό λαό».

Ζητώντας της στήριξη των πολιτών στην υποψηφιότητά του ανέφερε: «Δεσμεύομαι ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ διότι έχω πειστεί ότι οφείλουμε να συγκρουστούμε. Και θα συγκρουστώ μετωπικά με όλους αυτούς που χρέωσαν τη γενιά μου, που χρέωσαν το φτωχό ελληνικό λαό με τεράστια χρέη που σήμερα δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε. Δεν εκφράζω τίποτε παραπάνω από τις αγωνίες μιας γενιάς που θέλει μια καλύτερη ελπίδα, από ένα λαό που θέλει ένα καλύτερο μέλλον, από μια χώρα με τεράστιες υποδομές και σημαντική μόρφωση που εάν οργανωθεί θα έχει λαμπρό μέλλον κι όχι μια χώρα μιζέριας και διχόνοιας».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι στις 19 Νοεμβρίου θα είναι νικητές όλες οι γενιές που θέλουν την παράταξη ισχυρή, χωρίς μοίρασμα εξουσίας αλλά με ανανέωση προσώπων, κουλτούρας και με ενότητα θέσεων.
Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι είναι αλαζονία κι έλλειψη σεβασμού μια τέτοια συζήτηση, δύο χρόνια πριν τις εκλογές.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν ο βουλευτής, Κώστας Μπαργιώτας, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Αχιλλέας Νταβέλης, οι δημάρχοι Φαρσάλων Αγιάς και Τεμπών, καθώς και πολλά πρώην και νυν στελέχη του ευρύτερου ΠΑΣΟΚ.