Φώφη Γεννηματά : 10 προτάσεις για τους αγρότες

Η αγανάκτηση των αγροτών είναι δικαιολογημένη, γιατί δυστυχώς, όλες οι πολιτικές που σχεδιάστηκαν τα τρία αυτά χρόνια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ερήμην  των αγροτών και εις βάρος  του αγροτικού εισοδήματος. Ο κ. Τσίπρας και τους αγρότες εξαπάτησε με επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Η απογοήτευση των αγροτών με την κυβερνητική πολιτική, είναι πράγματι μεγάλη. Εμείς δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κριτική στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη, με προγραμματικές θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για λύσεις.

Καταθέτουμε  ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο, που είναι αποτέλεσμα ανοιχτού και δημιουργικού διαλόγου με τους αγρότες και τους φορείς της Περιφέρειας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε να προωθήσουμε πολιτικές και μέτρα για:

1.  Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες

2.  Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.

3.  Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

4. Τη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

5. Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων του πρωτογενούς τομέα.

6.  Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού ώστε  να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.

8. Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ).

9. Την εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού αλλά και πολιτικών για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.

10. Τη βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα της ελληνικής υπαίθρου στην δεκαετία του ’80. Τώρα η νέα ενιαία  Κεντροαριστερά, είναι αυτή που μπορεί και θέλει να αναβαθμίσει την ύπαιθρο,  με προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να γίνει χώρος για να «ζεις», χώρος για να  «επιχειρείς».

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!