Άνοδος θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα και μόνο στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιουνίου (πλην της Κέρκυρας) και στη δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες ασθενείς μεταβλητή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας) και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες όπου στην Πελοπόννησο είναι  πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη δυτική Κρήτη.  Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις και σταδιακά και από τα βόρεια γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 03/11/2017

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα νότια και από το βράδυ στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.