Στο Δημαρχείο Φαρσάλων οι μαθητές του ΕΠΑΛ

Την Τρίτη 31/10/17 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Α. Καραχάλιο, με σκοπό να τον ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, έγκριση λειτουργίας στο τμήμα Τεχνικός Οχημάτων της Γ’ τάξης του Τομέα Μηχανολογίας, αλλά κυρίως να ζητήσουν την άμεση στήριξη του Δήμου και την προσωπική παρέμβαση του ιδίου, ώστε να υπάρξει αίσια κατάληξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Καραχάλιος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα  και δεσμεύτηκε να ζητήσει εντός των προσεχών ημερών, συνάντηση στην Αθήνα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη ώστε επιδιωχθεί η επίλυση του ζητήματος. Εκτός των εκπροσώπων του Δήμου, θα επιδιωχθεί και η παρουσία αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου.

Ελπίζουμε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί (έγκειται στην καλή διάθεση του Υπουργείου και μόνον) και η ενωμένη φωνή που θα ακουστεί από τα Φάρσαλα να είναι ικανή να κάμψει τις μέχρι τώρα αντιστάσεις.

Στην συνάντηση στο γραφείο του κ. Δημάρχου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δ. Μπαμπανίκας, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κα. Κ. Παναγιωτοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Τασιώκας.

Νωρίτερα, στο σχολείο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς επισκέφθηκε προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά μας και να δηλώσει την στήριξή του ο κ. Τ. Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.