Απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές ο στόχος Τσίπρα

Σκέψεις για να επανέλθει το θέμα της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο να εφαρμοστεί όμως από τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές, υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να κάνει μια ακόμα κίνηση στην πολιτική σκακιέρα με το βλέμμα στην Κεντροαριστερά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στα ενδότερα του πρωθυπουργικού επιτελείου ώστε να αναληφθεί νέα κυβερνητική πρωτοβουλία στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, με στόχο να… πιεστούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να ψηφίσουν το νέο εκλογικό σχέδιο.

Μάλιστα, αυτό το νέο σχέδιο εκλογικού νόμου δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμα και πριν από τις εκλογές στην Κεντροαριστερά (δηλαδή το διάστημα 12 και 19 Νοεμβρίου), γεγονός που θα περιπλέξει την κατάσταση.
Και αυτό διότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να πάρουν θέση σε ένα θέμα κομβικής σημασίας που σχετίζεται και με την εκλογική πορεία και δύναμη του χώρου.

Με αυτή τη θεώρηση, δεν είναι τυχαίο ότι κυβερνητικοί παράγοντες μιλάνε για τη «δεύτερη ευκαιρία» που πρέπει να δοθεί στην Κεντροαριστερά ώστε να μην ταυτιστεί με τη ΝΔ και να ψηφίσει τον νέο νόμο για να ισχύσει στις επόμενες και όχι στις μεθεπόμενες εκλογές.

Πηγή: in.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!