Ήττα στην τελευταία περίοδο…

Την ήττα δέχθηκε ο Γ.Σ.Φαρσάλων στην έδρα του Ανατόλια με 86-77. Η ομάδα του κ. Πέρκου πάλεψε κατά την διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας το παιχνίδι στο πόντο στην τέταρτη περίοδο.

Η πρώτη περίοδος πήγε πόντο πόντο για τις δύο ομάδες, στο τέλος της πρώτης περιόδου, το κολέγιο Ανατόλια προηγήθηκε με διαφορά δύο πόντων 20-18.

Με την αρχή της δεύτερης περιόδου ο αγώνας διεκόπη λόγω βλάβης του ηλεκτρονικού πίνακα, πράγμα που αποσυντόνισε τις δυο ομάδες και κυρίως τα Φάρσαλα, όπου έδειχναν να πατάνε καλύτερα.

Αυτή την πεντάλεπτη διακοπή εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στα μέσα της 2ης περιόδου πήραν μια διαφορά 9 πόντων 34-25.

Από εκείνο το σημείο οι μπλε πήραν ξανά “μπροστά”. Αρχικά με το τρίποντο του Νικολόπουλου και στην συνέχεια με την διπλή ατομική προσπάθεια του Αναγνωστόπουλου Γ. και Νικολόπουλου, όπου σημείωσαν από ένα δίποντο και μείωσαν το σκορ σε 35-32.

Ένα και τριάντα πριν την λήξη ο Μακρής κερδίζει γκολ φάουλ, μειώνει σε 35-34, αλλά αστοχεί να σημειώσει την βολή και να φέρει την αναμέτρηση στην ισοπαλία. Ο Καραποστόλης για τους γηπεδούχους σκοράρει 2 τρίποντα συνεχόμενα και συνολικά τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο με το αποτέλεσμα ημιχρόνου να κλείνει 44-38 και διαφορά έξι πόντων.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά την τρίτη περίοδο και προηγήθηκαν με μια διαφορά 10 πόντων στο έκτο λεπτό, Ο Γυμναστικός έδειξε αντανακλαστικά σε αυτό το σημείο και σε ένα λεπτό μάζεψε την διαφορά σε 55-52. Σε αυτό το σημείο ο διαιτητής μοίρασε δυο τεχνικές ποινές αρχικά στον πάγκο των γηπεδούχων και στην επόμενη φάση στα Φάρσαλα. Το σκορ ένα και τριάντα πριν την λήξη της 3ης περιόδου ήταν 61-59, όμως αυτή η διαφορά δεν κρατήθηκε καθώς δόθηκε ξανά τεχνική ποινή στα Φάρσαλα και η 3η περίοδος έκλεισε με 67-61, αυξάνοντας την διαφορά στους έξι.

Στην τέταρτη περίοδο στο έβδομο λεπτό η ομάδα του κ. Πέρκου μείωσε έως και τον πόντο σε 69-68.

Το μειονέκτημα για τα Φάρσαλα ήταν οτι φορτώθηκε ο αρχηγός με 4 φάουλ από νωρίς και δεν μπορούσε να βοηθήσει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα σουτ και την αστοχία των Φαρσάλων και η διαφορά μεγάλωσε σε 86-77, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 20-18, 44-38, 67-61, 86-77

Οι Συνθέσεις

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Γκαιτατζής):Πουλιανίτης, Καραποστόλου 29(7). Πρωτούλης 7, Βλάχος 4, Λεμονάκης 6, Γαλανίδης 13(3), Ζαφειρούδης 6 , Συμεωνίδης,Σταματογιαννης 15, Ζώτος 6, Βεργίνης 6

Γ.Σ.Φάρσαλα (Πέρκος): Νικολόπουλος 15(2), Ντίνος 2, Σαββίδης 16(2), Χαιρετίδης, Αναγνωστόπουλος Χ. 6(2), Σιόλογκας 15, Συνετός, Αναγνωστόπουλος Γ. 17(1), Λούτας, Λούπης, Μακρής 6