Υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία ψήφισε η βουλή της Καταλονίας

Με 72 ψήφους υπέρ, έναντι 10 κατά και δύο “λευκά”, το κοινοβούλιο της Καταλονίας τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας, σε μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη το απόγευμα.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την καταλανική Βουλή προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία.

Στο πρώτο του σχόλιο, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter, o Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, συνέστησε ηρεμία σε όλους τους Ισπανούς, επισημαίνοντας ότι θα αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στην Καταλονία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας αναμένεται να κηρύξει παράνομη την ψηφοφορία στην καταλανική βουλή για απόσχιση της περιφέρειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν έχει κανένα νέο σχόλιο για την Καταλονία μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της περιφέρειας να κηρύξει την ανεξαρτησία από την Ισπανία. «Δεν έχουμε τίποτα καινούριο να προσθέσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Στη συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε παλαιότερα σχόλια του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει κατ’ επανάληψη πως η αντιπαράθεση για την ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι εσωτερικό θέμα της Ισπανίας.

Πηγή: ant1news.gr