Έφοδος “Ρουβίκωνα” σε γραφείο γιατρού που φέρεται να έπαιρνε “φακελάκια” (vid)

Έφοδο σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, κατηγορώντας τον ότι παίρνει “φακελάκια” από ασθενείς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, απαθανατίζεται το “ντου” στο γραφείο και οι απειλές προς τον γιατρό “θα σου σπάσουμε το κεφάλι”, “θα σου κόψουμε το χέρι”, κτλ.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στο γραφείο του γιατρού στον “Ευαγγελισμό” και το βίντεο-ντοκουμέντο:

“Ρουβίκωνας”: Γιατί παίρνεις φακελάκια για να χειρουργείς τον κόσμο;

Γιατρός: Ποιος το είπε αυτό το πράγμα;

“Ρουβίκωνας”: Ποιος το είπε; Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι; Μη μιλάς τώρα, μη μιλάς, μη μιλάς! Γιατί εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του άλλου και την ανάγκη του;

Γιατρός: Ποιον εκμεταλλεύτηκα;

“Ρουβίκωνας”: Μη μιλάς! Πήρες πολύ πρόσφατα και παίρνεις φακελάκια.

Γιατρός: Από ποιον πήρα φακελάκι;

“Ρουβίκωνας”: Δεν θα σου πω εγώ το όνομα να τον εκθέσω. Ηρθε και μας το είπε. Και το ξέρει όλο το νοσοκομείο.

Γιατρός: Ποιος; Τι είναι αυτά που λέτε;

“Ρουβίκωνας”: Λοιπόν, άκουσέ με λίγο. Άκουσε με. Αν το ξαναμάθουμε, αν μάθουμε πάλι ότι έχεις πάρει φακελάκι…

Γιατρός: Ποιοι είστε εσείς κατ’ αρχάς;

“Ρουβίκωνας”: Από τον “Ρουβίκωνα” είμαστε. Λοιπόν, αν μάθουμε πάλι ότι ξαναπαίρνεις “φακελάκι” εδώ μέσα, θα βγάλουμε τη φωτογραφία σου και το όνομά σου σε όλο το νοσοκομείο.

Γιατρός: Τελείωσες;

“Ρουβίκωνας”: Δεν τελείωσα. Δεν μιλάς καθόλου! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;

Γιατρός: Ωραία, περιμένω να τελειώσετε για να μιλήσω.

“Ρουβίκωνας”: Δεν θα μιλήσεις.

Γιατρός: Εντάξει.

“Ρουβίκωνας”: Τελευταία προειδοποίηση! Λοιπόν, άιντε… Μην ξανατολμήσεις να πάρεις φακελάκι. Τελείωσε… Την άλλη φορά δεν θα σε πετύχουμε στο νοσοκομείο, εντάξει; Εδώ σεβόμαστε το χώρο, όχι εσένα…

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση στο γιατρό του Ευαγγελισμού και κάθε είδους βία εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επιρρίπτοντας ευθύνες για την ανομία στην κυβέρνηση:

ΙΣΑ: Ο κ.Τόσκας να συλλάβει τους δράστες ή να παραιτηθεί
Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες , για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Το σημερινό (σσ. Χθεσινό) περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού,  αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.

Για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι’ αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα. Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται.

ΕΙΝΑΠ: Η ατομική βία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στον τομέα της Υγείας
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, στην οποία καταδικάζει τα γεγονότα, τονίζοντας πως σε ανάλογες περιπτώσεις χρηματισμού γιατρών πρέπει να κατατίθενται καταγγελίες στα Πειθαρχικά Όργανα και να τιμωρούνται μέσω αυτής της οδού οι παραβάτες.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η πάγια θέση μας είναι ότι αν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες χρηματισμού για γιατρούς να τις καταθέτουν στα Πειθαρχικά Όργανα για να τιμωρούνται.

Ούτε το άδικο κράτος που ζούμε, ούτε η ατομική βία μπορούν να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας το οποίο βιώνουμε.

 

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!