Διεγράφη η Κατερίνα Παπακώστα από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Το κλίμα για την Κατερίνα Παπακώστα έγινε …βαρύ, μετά τη χθεσινή τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ υπερασπίστηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στην αντιπαράθεση που με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κ. Υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα “παγώνοντας” τους βουλευτές της ΝΔ που ήταν εκείνη την ώρα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Καμμένος προσκάλεσε την βουλευτή της ΝΔ να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πυροδοτώντας την αντίδραση των Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη.

Η “εκτός γραμμής” τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα προκάλεσε την οργή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι κορυφαίοι συνεργάτες του.

Σε αυτή αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινιστική δήλωση, μέσω της οποίας θα ανασκεύαζε τα σχόλιά της από το βήμα της Βουλής. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η νέα δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα δεν ικανοποίησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η νέα δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα:

«Κατά την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

  • Πρώτον, στο βαθύ “κούρεμα” στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν.
  • Δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω.
  • Τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής.

Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ.  Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».

Τα “φάλτσα” της Παπακώστα και η “βεντέτα” με τον Άδωνι

Κοινός παρονομαστής τόσο του τελευταίου επεισοδίου όσο και της προηγούμενης φοράς που δημιουργήθηκε ζήτημα με την Κατερίνα Παπακώστα, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον Αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική για την Υγεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την καθαίρεσε από αναπληρώτρια του Τομέα Υγείας, δείχνοντάς της “κίτρινη κάρτα”.

Η Κατερίνα Παπακώστα δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως κοντά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η ίδια ανήκει στο “καραμανλικό στρατόπεδο” και στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πηγή: ant1news.gr