ΚΚΕ Θεσσαλίας: «Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ»

Το Τ.Σ. Μαθητών Λάρισας χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των μαθητών του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ της Λάρισας με αίτημα να επαναφερθούν οι ειδικότητες που παραμένουν υπό κατάργηση στα ΕΠΑΛ της Λάρισας, τα λεγομένα ολιγομελή τμήματα. Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που καταργούνται είναι αυτήν του Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών στο 1ο ΕΠΑΛ, του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού στο 2ο ΕΠΑΛ και του Τεχνικού Οχημάτων στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

Παρά τη δέσμευση του υπουργού Παιδείας ότι θα εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, οι μαθητές που έχουν επιλέξει αυτές τις ειδικότητες, συνεχίζουν να μένουν ακόμη στον αέρα! Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά οργανώνουν τον αγώνα τους, για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

​Οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!
​Η έγκριση των 8 ολιγομελών τμημάτων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Λάρισας, από τα 11 που προβλεπόταν να καταργηθούν, καθώς και το γεγονός ότι πάρθηκε πίσω η συνένωση τμημάτων σε ΓΕΛ και γυμνάσια, δεν είναι κάτι που μας χαρίστηκε από την κυβέρνηση ή κερδίθηκε με παρακάλια, αλλά είναι αποτέλεσμα των αγώνων των μαθητών, που πραγματοποιήσαμε από κοινού με τους γονείς και τους καθηγητές μας. Αυτό αποτελεί μια απάντηση σε όσους σήμερα μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι και προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.
Στο σάπιο συστημά μας, σάπια κι η παιδεία, εμείς παλεύουμε για άλλη κοινωνία!

Οι δίκαιοι αγώνες μας χρειάζεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Απαιτούνται συλλογικοί, οργανωμένοι και συντονισμένοι αγώνες για να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, που θα βάζουν το στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση, δηλαδή την κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και την ΕΕ. Χρειάζεται τα μαθητικά συμβούλια, τα 5μελή και τα 15 μελή να μετατραπούν σε μαχητικά όργανα πάλης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 30 Οκτώβρη, πανελλαδική μέρα κινητοποιήσεων στα σχολεία, ενώνουμε τη φωνή μας οι μαθητές όλης της χώρας, διεκδικούμε το σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Διεκδικούμε άμεσα:

• Καμία κατάργηση ειδικοτήτων και τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα, τομείς και ειδικότητες που επιλέγουν οι μαθητές, στο ΕΠΑΛ της περιοχής τους!
• Να μην περάσει το σχέδιο για το νέο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό λύκειο.
• Να δοθούν άμεσα τα βιβλία σε όλους τους μαθητές. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για βιβλία, για υλικά εργαστηρίων και αναλώσιμα.
• Κάθε μαθητής να δικαιούται δωρεάν μετα