Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πιθανόν στην αρχή της ημέρας στην Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ πάλι στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανόν τη νύχτα στις Σποράδες, θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά (πάνω από 1.500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη, πιθανώς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και πιθανώς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές.  Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 25/10/2017

Την Τετάρτη στα βορειοδυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.