Κόστισαν τα λάθη…

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων στην έδρα του Αμβρυσσέα Διστόμου στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής κατηγορίας.
Έτσι οι “Μυρμιδόνες” παρέμειναν στους 3 βαθμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 2′ όταν ο Ντα Σίλβα έκανε το δυνατό σουτ από τα δεξιά με τον Κουτσουκέρα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
Εν συνεχεία ο Αχιλλέας προσπάθησε να ελέγξει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις κυρίως από τα πλάγια όμως όλες οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των Μυρμιδόνων σταματούσαν στην πολυπρόσωπη άμυνα του Αμβρυσσέα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου σε μια κόντρα επίθεση στο 23′ όταν το σουτ του Κωστούλα έξω από την περιοχή σταμάτησε και πάλι ο Κουτσουκέρας.

Ο Αχιλλέας έφτασε κοντά στο γκολ στο 40′ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα ο Οικονόμου έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να σκάει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 42′ όταν ο Ντα Σίλβα έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή όταν κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κωστούλας με τον Κουτσουκέρα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ.

Εν τέλει στο 53′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν έπειτα από σέντρα από τα αριστερά και αναταραχή στην άμυνα ο Κωστούλας με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι ο Αχιλλέας δέχεται το πρώτο του γκολ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους.

Έπειτα από την επίτευξη του γκολ οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα κάτι που έγινε στο 65′ όταν ο Τέγες έκανε την κεφαλιά από τα αριστερά και ο Ντα Σίλβα με κεφαλιά νίκησε τον Κουτσουκέρα για το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και αρχικά έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 70′ όταν το σουτ του Συράκου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αμβρυσσέα ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπένου πέντε λεπτά αργότερα.

Στα τελευταία λεπτά ο Αχιλλέας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ που θα τον έβαζε εκ νέου στην διεκδίκηση της αναμέτρησης και το 2-0 παρέμεινε μέχρι την λήξη.

Η Σύνθεση

Αχιλλέας Φαρσάλων (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσουκέρας, Καραμπούζης (40′ λ.τ. Μανιώτης), Κουρούμαλος (58′ Αναγνώστης), Οικονόμου, Τλούπας, Μάρκου, Νεμπεγλέρας, Κόλα (58′ Καραγκούνης), Λόλας, Χατζής (66′ Μπένος), Συράκος