Παππάς: Ανακάλυψη των ΜΜΕ η επιδημία χολέρας και η ύφεση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατήγγειλε ότι τα δημοσιεύματα για επιδημία εκπορεύονται από συμφέροντα στο χώρο της Υγείας. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για επιδημία χολέρας» διαβεβαίωσε ο Δ. Κρεμαστινός της ΔΗ.ΣΥ

Τη στάση μερίδας των ΜΜΕ που μετέδιδαν ανύπαρκτες ειδήσεις περί επιδημίας χολέρας και περί επιστροφής της οικονομίας στην ύφεση την ώρα που ο πρωθυπουργός γινόταν δεκτός στο Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Αν ένας τηλεθεατής παρακολουθούσε ένα συγκεκριμένο κανάλι θα νόμιζε ότι δεν υπήρχε επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και μάλιστα με επιδημία χολέρας» τόνισε ο υπουργός ψηφιακός πολιτικής. Χαρακτήρισε, μάλιστα, πάρα πολύ θετική την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΗΠΑ. Ο κ. Παππάς χαιρέτησε, πάντως, την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κάλεσε την κυβέρνηση να διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ. «Βεβαίως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Συγκρατημένη μεν, αισιοδοξία δε…» σχολίασε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής.

Κρεμαστινός: και εγώ αντιμετώπισα ανύπαρκτη επιδημία χολέρας

Ο κ. Κρεμαστινός επιβεβαίωσε με την ιδιότητα του καθηγητή ιατρικής ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να ξεσπάσει επιδημία χολέρας. «Έχει εντοπιστεί το μικρόβιο αλλά δεν μπορεί να υπάρξει επιδημία χολέρας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο» ανέφερε. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος ως υπουργός Υγείας είχε αντιμετωπίσει δημοσιεύματα που μιλούσαν για επιδημία χολέρας η οποία όμως ήταν ανύπαρκτη.

«Είχατε αγγίξει και εσείς ευαίσθητα συμφέροντα που προκαλούν επιδημίες, όπως συμβαίνει τώρα με την παρούσα ηγεσία το υπουργείου Υγείας» είπε ο κ. Παππάς στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επισήμανε, μάλιστα, ότι είναι καλό να υπάρχουν «ψύχραιμες φωνές» όπως του κ. Κρεμαστινού.

Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος από τον κ. Κρεμαστινό ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι είναι πραγματικότητα όσα αναφέρει μερίδα των ΜΜΕ περί χολέρας και περί ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: news247.gr