Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Καθοριστικοί οι επόμενοι 15 μήνες για το μέλλον της Ευρώπης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Γιούνκερ το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδος σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, που αλλάζει γρήγορα. Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει τάξει ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει το κόμμα του είναι απολύτως εναρμονισμένες στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ζητήματα που αφορούν την Κοινή Αμυντική Πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική φύλαξης των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει – και μπορεί – να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο, που ανοίγει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!