Τραμπ σε Τσίπρα: Η Ελλάδα σίγουρα θα «επιστρέψει»

«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψει, κάνει «καλή δουλειά» και σίγουρα θα “επιστρέψει”, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επίσημη υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο.

President Donald Trump and Greek Prime Minister Alexis Tsipras look to photographers as Tsipras arrives at the White House in Washington, Tuesday, Oct. 17, 2017. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Όπως είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, «όπως ξέρετε έχουμε διαχρονικές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε μπροστά μας την αναβάθμιση των F-16. Θα συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς».

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δήλωσε βέβαιος ότι θα γίνουν επικοιδομητικές συζητήσεις, δήλωσε ότι η επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο έρχεται σε μια «σημαντική συγκυρία για την στρατηγική μας συνεργασία»

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, «η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αξίπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή», ενώ κατέληξε ότι οι λαοί των δύο χωρών «μοιράζονται αξίες, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία, οι οποίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Πηγή: ant1news.gr