Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, από το μεσημέρι 4-5 και αργότερα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν βαθμιαία νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν από τα δυτικά νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και βαθμιαία 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3-4, βαθμιαία 5-6 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τμήματα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4, βαθμιαία 5-6 και αργότερα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3-4 και βαθμιαία 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 12/09/2017

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Πηγή: ant1news.gr