Αυλαία για την 19η Σύναξη Καππαδόκων στα Φάρσαλα – Γαβούστιμα 2017

Αυλαία για την 19η πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών – Γαβούστιμα 2017, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο στα Φάρσαλα από τον τοπικό Σύλλογο Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων, με την πρόεδρο κ. Βάσω Κοντοπούλου και όλους τους συλλόγους που συνεδρίασαν σήμερα (27/08) στο Αίγλη Palace και με την στήριξη όλων, το επόμενο Γαβούστιμα 2018 να αναλάβει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καππαδοκίας Αξενών, με έδρα την Θεσσαλονίκη και με Πρόεδρο κ. Κώστα Αβανίδη, όπου αναμένεται να είναι η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει το Γαβούστιμα 2018. Θα συγκληθεί Δ.Σ. από τον Σύλλογο ώστε να αναλάβουν το επόμενο κορυφαίο γεγονός για τους Καππαδόκες. Έως να παρθεί η τελική απόφαση η εικόνα του Αγίου Βασιλείου θα παραμείνει στα Φάρσαλα και στα χέρια του τοπικού συλλόγου.

Το Σάββατο (26/08) συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων. Τα λάβαρα των συλλόγων έπειτα από την δεύτερη συνεχόμενη πατινάδα στο κέντρο της πόλης έφτασαν στο χώρο της σκεπαστής αγοράς, όπου απέσπασαν το χειροκρότημα από το πλήθος που τους περίμενε.

Δείτε το βίντεο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πολιτιστικό δρώμενο από τους Καππαδόκες με τα ήθη και τα έθιμα και στην συνέχεια ακολούθησαν τα χορευτικά.

Πλήθος κόσμο και επισήμων μεταξύ αυτών και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλης, οι βουλευτές Λάρισας κ. Χαρακόπουλος και Κέλλας, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Περιφέρεια ς Θεσσαλίας κ. Τσιλιμίγκας με τον αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καραμπάτσας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της επαρχίας.

Ακολούθησαν τα χορευτικά από όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Σύναξη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι και χορός με τοπικούς χορούς.

Δείτε το βίντεο