136 χρόνια από την απελευθέρωση των Φαρσάλων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ανήμερα της εορτής στις 15 Αυγούστου 2017 στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Ακολούθως έγινε η συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (βρίσκεται δίπλα στον ναό) έγινε η επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών καθώς και η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Δείτε το βίντεο

Για τα Φάρσαλα η ημέρα αυτή είναι ιστορική και η γιορτή είναι διπλή γιατί στις 15 Αυγούστου 1881 έγινε η απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό, έπειτα από 136 χρόνια.

Το παρών στην κατάθεση έδωσαν ο βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χαρακόπουλος, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, οι αντιδήμαρχοι Μπαμπανίκας, Τριανταφύλλου, Πουλαράκης, Χολέβας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Δερλός, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΦ κ. Αγγελακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλείου, Παναγιωτοπούλου, Βαρακλιώτης, Γκατζόγιας, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Παύλου, ο διευθ. εκπαίδευσης κ. Βούλγαρης, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Στεφάνι κατέθεσαν στο μνημείο των πεσόντων οι εξής:

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος

Ο βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χαρακόπουλος

Ο υποδ. της 61 ΜΕ κ. Καρασίουτας

Ο Υποδ. του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Μπέτσικος

Ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Φαρσάλων κ. Σταφύλης