ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέσω e-mail η ενημέρωση για τα αποτέλεσματα αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων του 2017

Στα πλαίσια της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των γεωργών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση τους με την παράλληλη μείωση του διοικητικού κόστους του Οργανισμού, από το έτος ενίσχυσης 2017 οι παραγωγοί πληροφορούνται το αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης μεταβίβασης μέσω αποστολής e-mail στη δηλωθείσα δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι πλέον με την αποστολή συστημένων επιστολών.

Με το e-mail οι εμπλεκόμενοι της αίτησης μεταβίβασης ενημερώνονται συνοπτικά για το τρέχον αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης μεταβίβασης και παραπέμπονται στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή “Καρτέλα Αγρότη” (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab), στην οποία θα μπορούν να ανατρέχουν και να ανασύρουν ενημερωτικό σημείωμα με όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες για το αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης μεταβίβασης.

Η πρόσβαση στην “Καρτέλα Αγρότη” πραγματοποιείται με τους ισχύοντες κωδικούς των γεωργών για τις εφαρμογές ΕΑΕ 2017 ή ΜΔΒΕ 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. 41171/15.5.2017 εγκυκλίου σχετικά με τη διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, η οριστική έγκριση μίας αίτησης μεταβίβασης περνάει από δύο στάδια ελέγχου:

α) τον οπτικό, διοικητικό έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών (για το αποτέλεσμα του οποίου ενημερώνονται μέσω e-mail)

β) τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο, που πραγματοποιείται μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πηγή: ypaithros.gr