«Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες που ενοικίασαν γη με δικαιώματα

Με επίκαιρη ερώτηση προς τo υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες που ενοικίασαν γη με δικαιώματα(φόρμα 6), οι οποίοι δύο χρόνια τώρα δεν έχουν λάβει ενισχύσεις και ζητά επίλυση του θέματος και καταβολή των ενισχύσεων και για τις δύο (2) προηγούμενες χρονιές.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

“Εκτός από την υπερφορολόγηση των αγροτών, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που τους οδηγούν σε αδιέξοδο, άλυτο εξακολουθεί να παραμένει το σοβαρό θέμα με αρκετούς χιλιάδες αγρότες που είχαν προβεί σε μεταβίβαση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, με ενοικίαση τα προηγούμενα του 2013 χρόνια και πρό-πέρυσι ενημερώθηκαν ότι τα δικαιώματα τους, δεν υφίστανται(!).

Οι λογαριασμοί των μέχρι πρότινος παραγωγών δεν πιστώθηκαν , «λόγω του ότι δεν “ήταν” ενεργοί γεωργοί», αφού μεταβίβασαν πλήρως τα δικαιώματα τους αλλά οι ενισχύσεις δεν καταβλήθηκαν ούτε και στους αποδέκτες της μεταβίβασης με το αιτιολογικό ότι «οι τελευταίοι δεν είναι κάτοχοι δικαιωμάτων», διαδικασία που έγινε με την περιβόητη Φόρμα 6.

Επειδή δεσμευτήκατε σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ότι θα λύσετε το θέμα σε συνεργασία τους με τις υπηρεσίες της Ε.Ε.

Επειδή ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ανέκυψε το εν λόγω θέμα και οι αγρότες ακούν μόνο αόριστες υποσχέσεις.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Τι θα πράξετε για να αποκατασταθεί η αδικία;

-Πότε εκτιμάτε ότι θα καταβληθούν οι ενισχύσεις για τις δύο (2) προηγούμενες χρονιές;”.

Πηγή: paseges.gr