Στα 146 του χρόνια πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ένας Ινδονήσιος, που φέρεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς είχε φτάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με την οικογένειά του, τα 146 του χρόνια, απεβίωσε αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Σράγκεν.

Ένα από τα εγγόνια του του είπε ότι την τελευταία εβδομάδα ο Ινδονήσιος “Μαθουσάλας” μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή η υγεία του είχε επιδεινωθεί. «Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιει», είπε ο Σουριάντο.

Ο υπερήλικας ζητούσε επίμονα να επιστρέψει στο σπίτι του και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε. Η κηδεία του τελέστηκε τη Δευτέρα σε κοιμητήριο της πόλης του.

Ο Σοντιμέτζο, γνωστός στην πόλη του με το όνομα Μπα Γκότο, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1870, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητά του. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ημερομηνία γέννησής του είχε εξακριβωθεί από τις τοπικές υπηρεσίες της πόλης Σράγκεν, στην κεντρική Ιάβα.

720f2c82-e2a0-4869-810a-03ec9315275c

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ και η ηλικία του κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί, ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν. Πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Πηγή: ant1news.gr