Πλήθος Φαρσαλινών στα Χαιντάρια για την πρωτομαγιά – (vid)

Με την συμμετοχή εκατοντάδων Φαρσαλινών κύλισε και φέτος στα Χαιντάρια, ο φετινός εορτασμός της πρωτομαγιάς στα Φάρσαλα. Οι πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, άφησαν πίσω τις δουλειές ώστε να βρεθούνε στην εξοχή να γιορτάσουν και να χαρούν τη φύση και να «πιάσουν» το Μάη, να πλέξουν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Αρκετά είναι τα τραγούδια, οι παροιμίες, τα ποιήματα, τα ήθη και τα έθιμα που αναφέρονται στον Μάιο μήνα που είναι ο πιο ανθοστόλιστος από όλους τους μήνες του χρόνου που ως σκοπό είχαν να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και η υπεύθυνη της δράσης το «δάσος μας αλλιώς» Δέσποινα Συροπούλου πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, προσκάλεσαν τον κόσμο φέτος να γιορτάσει την Πρωτομαγιά, με ανοιξιάτικη διάθεση από τα Χαιντάρια…όπως παλιά και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα και έσπευσαν να “πιάσουν” το Μάη δίπλα στο ποτάμι. Στο λόγο τους ευχαρίστησαν όλους όσος παρευρέθηκαν και υποσχέθηκαν οτι θα καθιερωθεί η φετινή εκδήλωση στο Δήμο Φαρσάλων.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-1994

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-1986

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-1968

Με την συμμετοχή δυο χορευτικών τμημάτων (Χορευτικά Δήμου Φαρσάλων και του Συλλόγου Ντόπιων “ο Ενιπέας”), άνοιξε η φετινή εκδήλωση υπό τις μουσικές των: Ζάντζα, Γούσιο, Λάγαρη, Γκορίλα, Παπαδόπουλος, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να διασκεδάσει ο κόσμος να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Δείτε το βίντεο

Στιγμιότυπα από τα Χαιντάρια

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2125

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2113

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2116

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2115

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2058

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2047

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2071

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2016

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2008

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-1956

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ-2130