Tριήμερο πρωτoμαγιάς: Καλός ο καιρός στην Θεσσαλία μπόρες στα βορειοδυτικά της χώρας

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβροι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία το βράδυ θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί  3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές  ώρα στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία σα νότια νότιοι 4 νε 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 30/04/2017

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Πρόγνωση καιρού για 01/05/2017

Την Πρωτομαγιά αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά και την Κρήτη με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.