Κράτησε “αλώβητη” την έδρα του!

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων σε ένα παιχνίδι με αρκετά… “καρδιοχτύπια” κατάφερε να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση του πρωταθλήματος καθώς επιβλήθηκε με σκορ 3 – 2 του Αετού Μακρυχωρίου΄.

Έτσι οι νταμπλούχοι έφτασαν τους 74 βαθμούς σε 29 αναμετρήσεις παραμένοντας στο +11 από τον δεύτερο Δωτίεα Αγιάς.

Πρωταγωνιστές της επικράτησης των “Μυρμιδόνων” ήταν ο Βασίλης Λόλας ο οποίος σκόραρε δυο εκ των τριών τερμάτων και ο αρχηγός τους Κώστας Νεμπεγλέρας ο οποίος έδωσε δυο ασσίστ”πάρε – βάλε”  ενώ και το τρίτο τέρμα ξεκίνησε με δική του εκτέλεση φάουλ.

Ο Αχιλλέας μπήκε από την αρχή φουριόζος ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και μόλις στο 8′ έκανε αισθητή την παρουσία του όταν ο Κακαζούκης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τα αριστερά έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα στην καρδιά της περιοχής όμως ο Λόλας δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει δίπλα από τα δοκάρια του Αετού.

Η πίεση του Αχιλλέα συνεχίστηκε και στο 12′ έχασε ακόμη μια ευκαιρία όταν ο Βούλγαρης έκανε κάθετη πάσα από τα αριστερά η μπάλα έπειτα από κόντρες κατέληξε στον Καραμπούζη αυτός δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Πουτσιάκα.

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ--2
Στο 18′ ήταν η σειρά του Πετράκη να μπει στην “λίστα” των χαμένων ευκαιριών όταν ο Λόλας πήρε την κεφαλιά πάσα μέσα στην περιοχή ο υψηλόσωμος επιθετικός του Αχιλλέας προσπάθησε να σκοράρει από τα αριστερά όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα η πίεση των “κιτρινόμαυρων” “καρποφόρησε” καθώς  ο Βούλγαρης έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά έστειλε συστημένη μπαλιά στον Νεμπεγλέρα μέσα στην περιοχή αυτός έκανε όμορφο σλάλομ ξάπλωσε στο χορτάρι δύο αντιπάλους του έσπασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Λόλας με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πουτσιάκα και “έγραψε” το 1-0.

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ-

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μην καταφέρνοντας όμως να διασπάσουν την άμυνα του Αετού.

Με το “καλημέρα” του δευτέρου ημιχρόνου όμως οι παίκτες του κ. Παραφέστα κατάφεραν να πάρουν “αέρα” δυο τερμάτων όταν ο “εγκέφαλος” Κώστας Νεμπεγλέρας έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου έκανε όμορφη ενέργεια “έσπασε” την κατάλληλη στιγμή στον Πετράκη και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πουτσιάκα για δεύτερη φορά.

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ--6

Έπειτα από την επίτευξη του γκολ ο Αχιλλέας συνέχισε να έχει τον Αετό κλεισμένο στο δικό του μισό και στο 57′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα όταν ο Κουμπούρας έκανε την σέντρα από τον χώρο του κέντρου ο Λόλας μπήκε ανάμεσα από τους αμυντικούς του Αετού τσίμπησε όμορφα την μπάλα, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πουτσιάκα, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με ανέλπιστο τρόπο καθώς στο 68′ ο Αργύρης επιχείρησε το μακρινό σουτ μπάλα έσκασε μπροστά από τον Κουτσουκέρα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Μάλιστα δυο λεπτά αργότερα ο Κουμπούρας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι “Μυρμιδόνες” αγωνιζόταν για 20′ λεπτά με παίκτη λιγότερο.

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ--4

Παρά την αριθμητική ανισορροπία οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν πέντε λεπτά αργότερα εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων με… περιπετειώδη τρόπο.

Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά ο Λόλας πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ο Κοντοβάς έκανε το πλασέ στην επαναφορά ο Πουτσιάκας έδιωξε και εν συνεχεία ο Λόλας πήρε εκ νέου το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πουτσιάκα έκανε το 3-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ--3

Οι φιλοξενούμενοι παρά το εις βάρος τους σκορ δεν το έβαλαν κάτω και στο 82′ κατάφεραν να μειώσουν εκ νέυο όταν ο Πάσιος έκανε ωραία ατομική ενέργεια πήρε τις κόντρες έκανε και το πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή και πέτυχε το 3-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι “Μυρμιδόνες” κράτησαν την μπάλα διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και κατάφεραν να πανηγυρίσουν ακόμη ένα “τρίποντο”.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Μανιώτης, Κουμπούρας, Κακαζούκης, Καραμπούζης, Τλούπας, Νεμπεγλέρας, Νάστας (60′ Κοντοβάς), Βούλγαρης (90′ Γιώργης), Λόλας, Πετράκης (62′ Ρέψης).

Αετός Μακρυχωρίου (Γιάννης Μπουρνάκας): Πουτσιάκας, Τίκος, Γκαμπέτας, Δάσσιος, Χριστιανίδης (30′ Αργύρης), Μάντζιαρης, Παυλόπουλος (75′ Τζίκα), Νικολαΐδης, Πάσιος, Φουσίκας, Θεοχάρης (55′ Τέας).

Διαιτητική Τριπλέτα: Καραγιάννης, Ραμάι, Μακρής.