Έζησαν μαζί 69 χρόνια, πέθαναν με διαφορά 40 λεπτών

Σενάριο ταινίας θυμίζει η ζωή και ο θάνατος ενός ζευγαριού από το Σικάγο. Ο Ισαάκ Βάτκιν ήταν παντρεμένος επί 69 χρόνια με την σύζυγό του, Τερέζα. Πέθαναν με διαφορά 40 λεπτών.

Το περασμένο Σάββατο, έφυγε πρώτη από τη ζωή στις 12:10 τα μεσάνυχτα η 89χρονη Τερέζα Βάτκιν. Ο 91χρονος άντρας της πέθανε στις 12:50. Το ερωτευμένο ως την τελευταία πνοή του, ζευγάρι, κρατούσαν ο ένας τα χέρια του άλλου. Οπως είπε η κόρη τους Κλάρα Γκέσκλιν, ο πατέρας της σταμάτησε να αναπνέει όταν τους χώρισαν τα χέρια.

Λίγο πριν χάσουν την επαφή με το περιβάλλον, στο νοσοκομείο, οι γιατροί μετέφεραν τα κρεβάτια στο ίδιο δωμάτιο και τους έβαλαν δίπλα – δίπλα και τα μέλη της οικογένειας τοποθέτησαν τα χέρια τους το ένα πάνω στο άλλο. «Δεν ήθελα να φοβούνται», δήλωσε η εγγονή τους Ντέμπι Χάντλερ. «Νόμιζα πως αν ήξεραν ότι βρισκόταν δίπλα, αυτό θα βοηθούσε».

«Η αγάπη τους ήταν τόσο δυνατή, απλώς δεν μπορούσαν να ζήσουν χωριστά», δήλωσε η κόρη τους.

Όπως γράφει η Daily Herald, για τα ζευγάρια που έχουν ζήσει για πολλά χρόνια μαζί να πεθαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ένας από τον άλλο σε είναι σπάνιο να «φεύγουν» οι δύο σύζυγοι ο ένας μετά τον άλλο.

Σύμφωνα με την επιστήμη το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς». Αλλά σπάνια συμβαίνει μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών όπως με τους Βάτκινς.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Αργεντινή. Παντρεύτηκαν και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ όπου έκαναν τρία παιδιά. Ο Ισαάκ ξεκίνησε πάμφτωχος, αλλά εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο διανομέα κρεάτων “κόσερ”.

Η Τερέζα ήταν νοικοκυρά και μανικιουρίστα. Είχαν πάντα στενές σχέσεις αγάπης με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. «Ήταν πάντα ερωτευμένοι, κυριολεκτικά μέχρι το τέλος, στο τελευταίο δευτερόλεπτο», δήλωσε ο ραβίνος που τέλεσε την κηδεία. Όταν η Τερέζα διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, ο σύζυγός της, έμαθε πώς να χειρίζεται τον υπολογιστή για να συγκεντρώσει στοιχεία για την κατάστασή της και τις πιθανές θεραπείες.

Πηγή: thetoc.gr