Θα “μυρίσει”…καλοκαίρι η Παρασκευή

Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το βράδυ  αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το βράδυ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3, το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το βράδυ στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στα ανατολικά νότιου 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 29/04/2017

Το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές . Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr