Εγκαθίστανται 500 πρόσφυγες σε 100 διαμερίσματα στη Λάρισα

Να συμμετάσχει ο δήμος Λαρισαίων στο πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, αποφάσισε ομόφωνα αργά το απόγευμα της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Αν και πρόκειται για κατ’ αρχήν απόφαση συμμετοχής, ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης έδωσε μερικά βασικά στοιχεία του προγράμματος, το οποίο για τη Λάρισα αναμένεται να αφορά περί τους 500 πρόσφυγες που σήμερα φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο, οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν σε 100 διαμερίσματα.

Το κόστος του προγράμματος αναλαμβάνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ενώ από πλευράς δήμου θα συμμετάσχει για λόγους ευελιξίας η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας.

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες που θα καθοριστούν μέσα από τη σύμβαση, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το προσχέδιο αυτής προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, όταν είναι έτοιμη.

Από την αντιπολίτευση πάντως, υπήρξαν ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με ζητήματα υγιεινής, κοινωνικής συνοχής καθώς και ερωτήματα σχετικά με την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Πηγή: onlarissa.gr