Την έβαλαν στο αμάξι για την εκκλησία και την ξάφρισαν

Ίσως να εντυπωσιάσθηκε από την ευγένεια των αγνώστων που προσφέρθηκαν να την πάνε στην εκκλησία, αλλά δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι η προσφερόμενη ευγένεια έκρυβε την πραγματική πρόθεση που δεν ήταν άλλη από την κλοπή.

Ο λόγος για 78χρονη Λαρισαία η οποία στις 9 χθες το πρωί θέλησε να πάει στην εκκλησία, στον Αγ. Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, στη γειτονιά της. Ενώ βάδιζε λοιπόν στην οδό Ζωσιμάδων, την προσέγγισαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Οι δύο απατεώνες συστήθηκαν στην ανυποψίαστη 78χρονη ως φίλοι της κόρης της και έτσι, της πρότειναν να την πάνε αυτοί με το αυτοκίνητό τους στην εκκλησία προκειμένου να τη διευκολύνουν.

Η 78χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, πεπεισμένη προφανώς από την ευγένεια των απατεώνων, χωρίς να υποψιασθεί ότι θα έπεφτε στα πλοκάμια τους.

Οι δύο άγνωστοι δράστες, λοιπόν, καθ’ οδόν, έπεισαν την 78χρονη ότι η κόρη της έχει οφειλές και εκτιμάται ότι της ζήτησαν χρήματα για να ξεπληρώσει το υποτιθέμενο χρέος. Ετσι η 78χρονη τους παρέδωσε τα χρυσαφικά που φορούσε, χρυσαφικά αξίας περίπου 1.000 ευρώ, με τους δράστες να διαφεύγουν στη συνέχεια.

Η απάτη καταγγέλθηκε χθες το μεσημέρι στην ΕΛ.ΑΣ. από συγγενικό πρόσωπο της 78χρονης, καθώς όπως εκ των υστέρων, δυστυχώς, αποδείχθηκε ούτε η κόρη της είχε κάποιο χρέος, πολύ δε περισσότερο το ζευγάρι που συστήθηκε ως φιλικό δεν ήταν παρά απατεώνες.

Να σημειωθεί ότι ζευγάρι δραστών έχει και στο παρελθόν εξαπατήσει ηλικιωμένες γυναίκες σε διάφορες συνοικίες της Λάρισας. Οι δράστες, με τον άνδρα να οδηγεί και τη γυναίκα να πιάνει συζήτηση με τα υποψήφια θύματα, συστήνονται ως φίλοι ή ως λογιστές συγγενικών προσώπων των ανυποψίαστων ηλικιωμένων γυναικών, με αποτέλεσμα να αποσπούν χρήματα αλλά και χρυσαφικά για την εξόφληση υποτιθέμενων οφειλών ή για την επιστροφή χρημάτων από την Εφορία.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ