Συναγερμός στο Παρίσι: Νεκροί από πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Παρισιού, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία.

Δείτε live εικόνα

Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, οι ένοπλοι ήταν δύο. Ένας εξ αυτών σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής Αστυνομίας, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από το κέντρο του Παρισιού.

964748fa-cd4c-45e4-9a30-b4d306b6d09b

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα “τρομοκρατική ενέργεια”, αλλά τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα καλάσνικοφ προς τον αστυνομικό.

Πηγή: www.ant1news.gr