Τι καιρό θα κάνει τις ημέρες του Πάσχα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νοτιοανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία  δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές
κυρίως στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο αιγαίο 6 μποφόρ.
Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα στο ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και τη νύχτα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι.  Η θερμοκρασία  θα παρουσιάσει μικρή πτώση.