Όταν η Ρέιντζερς πήγε να πάρει τον Μέσι λόγω… Manager!

O Άλεξ ΜακΛις μίλησε για την εποχή που η Ρέιντζερς πήγε να πάρει τον Μέσι και τον Ινιέστα. Και όλα αυτά επειδή ο γιος του… έπαιζε Championship Manager!

Ο Άλεξ ΜακΛις γύρισε τον χρόνο πολύ πίσω και θυμήθηκε μια ιστορία η οποία λίγο-πολύ έχει ακουστεί ξανά. Συγκεκριμένα, πήγε στο 2002 όταν ήταν ακόμη στον πάγκο της Ρέιντζερς κι ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε δει ακόμη το άστρο του να φωτίζει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Τότε, οι «διαμαρτυρόμενοι, έκαναν κίνηση να πάρουν τον Αργεντινό, επειδή ο γιος του ΜακΛις έπαιζε… Manager, αλλά ο Τεν Κάτε που ήταν βοηθός του Ράικαρντ ξεκαθάρισε ότι αυτό ήταν αδύνατον!

Συγκεκριμένα δήλωσε ο ΜακΛις σε τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο «The Big Interview»:

«Ο γιος μου, Γιον, έπαιζε Championship Manager. Συνεχώς μου έδινε ονόματα από τη Νότιο Αμερική. Μου είχε πει «ο Λιονέλ Μέσι πρόκειται να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο».

Ήταν 13 ή 14 εκείνη την εποχή. Ψάχναμε για ποιότητα στο κέντρο. Ο Μπάρι Φέργκιουσον είχε φύγει για την Μπλάκμπερν, οπότε ψάχναμε έναν παίκτη αυτού του είδους.

Ο Γιαν Βόουτερς τηλεφώνησε τον Τεν Κάτε, που ήταν βοηθός του Ράικαρντ. Ο Γιαν τηλεφώνησε και μας είπαν ότι για τον Μέσι δεν υπήρχε πιθανότητα.

Ο Τεν Κάτε μας είπε «έχουμε έναν νεαρό, τον Ινιέστα, είναι φαινόμενο μόνο 18 ή 19».

Ρωτήσαμε αν μπορεί να έρθει στην Σκωτία και είπαν «ναι» καθώς χρειαζόταν λίγη δράση.

Όμως, τη Δευτέρα κλήθηκε στην πρώτη ομάδα και έπαιξε τρομερά. Ο Τεν Κάτε μας είπε ότι δεν είχαμε καμία πιθανότητα».

Πηγή: gazzeta.gr