Εγκαινιάζεται η σήραγγα των Τεμπών παρουσία Τσίπρα

Στην κυκλοφορία παραδίδονται σήμερα τα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) στα Τέμπη με τη νέα σήραγγα και στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στη 1:00 το μεσημέρι από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Με τον νέο δρόμο αυξάνεται η ασφάλεια μετακίνησης, ενώ μειώνεται κατά 20 λεπτά ο χρόνος διέλευσης. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 3 δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ, 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, 17 χλμ. ανοικτής οδοποιίας, 22 γέφυρες και τεχνικά έργα.

Με την ολοκλήρωση των έργων η απόσταση από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη μειώνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά, έως την Κατερίνη θα είναι στις 3 ώρες και 30 λεπτά, ενώ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη η απόσταση ως τη Λάρισα θα καλύπτεται σε 1 ώρα και 15 λεπτά!

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή παράδοσης, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.