Βροχές με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί που στα νότια θα φτάνουν τοπικά τα 6  μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Πρόσκαιρη βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 07/04/2017

Την Παρασκευή στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.