Μητσοτάκης: σταματήστε τις παλινωδίες με τις Πανελλήνιες

Κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευς ασκεί με ένα tweet, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το ράβε-ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς Υπ. Παιδείας: σταματήστε τις παλινωδίες τώρα» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον λογαριασμό του.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου τη μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 1.000, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Τελικά, το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι οι εισακτέοι θα μειωθούν τελικά κατά 500, προκειμένου να μην υπάρξει μικροκομματική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση.

Επίσης, αλλαγή υπήρξε και στη χορήγηση, σε όσους υποψηφίους δεν έχουν δηλώσει πέμπτο προς εξέταση μάθημα, της δυνατότητας να το δηλώσουν ώστε να διευρύνουν τις επιλογές σχολών.

Η τρίτη ανατροπή αφορά στις επαναληπτικές εξετάσεις, οι οποίες αφού είχαν καταργηθεί από τον υπουργό Παιδείας  χθες ανακοινώθηκε ότι θα οργανωθούν τον Σεπτέμβριο, αφού θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής.

Πηγή: www.ant1news.gr