Με μεγάλη συμμετοχή το «Lets Do it» στα Φάρσαλα (φωτο)

Το 2012 ξεκίνησε και στην Ελλάδα μια παγκόσμια, όπως εξελίχθηκε, περιβαλλοντική δράση, με τίτλο Let’s Do it!  Από την πρώτη χρονιά ο Δήμος Φαρσάλων έλαβε μέρος και στήριξε την προσπάθεια αυτή, με μεγάλη μάλιστα ανταπόκριση από τους κατοίκους.  Φέτος οι για έκτη συνεχόμενη χρονιά , οι Φαρσαλινοί συμμετείχαν εκ νέου και καθάρισαν τη πόλη τους σε μια μέρα ενώ παράλληλα φύτευσαν λουλούδια δίνοντας χρώμα στην πόλη. Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Δημαρχείου την περασμένη Κυριακή στις 11.00΄ π.μ. και η ανταπόκριση ήταν και φέτος θεαματική!

lets do it-9611

lets do it-9618

Στη δράση που οργάνωσε και συντόνισε ο Δήμος Φαρσάλων, συμμετείχαν τοπικοί φορείς μεταξύ των οποίων σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, πολιτιστικοί, κοινωνικοί, αθλητικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι απ’ όλη την πόλη.

lets do it-9623

lets do it-9631

lets do it-9664

lets do it-9678

Τα 500 και πλέον άτομα που συμμετείχαν από τους φορείς με τη συνδρομή των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, κατόρθωσαν να καθαρίσουν και να φυτεύσουν λουλούδια στους 9 άξονες στους οποίους είχε χωριστεί η πόλη των Φαρσάλων.

lets do it-9647

lets do it-9649

Τους εθελοντές που κατέκλυσαν την πλατεία Δημαρχείου καλωσόρισε η υπεύθυνη του προγράμματος πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, η οποία τους ευχαρίστησε από καρδιάς, για τη συμμετοχή τους.

Μια συμμετοχή που προάγει τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, δίνοντας έτσι τη δύναμη στη Δημοτική Αρχή να συνεχίσει.  Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου για τη συνδρομή τους.

lets do it-9651

Χαιρετισμό απεύθυνε και  ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος τονίζοντας την σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών ενώ και ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες Το καθαρό περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας όπως και η προστασία της δημοτικής περιουσίας.

lets do it-9678

lets do it-9681

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση θα επεκταθεί και εκτός ορίων της πόλης σε άλλη ημερομηνία που θα αποφασιστεί σε σύσκεψη των υπευθύνων με τοπικούς προέδρους, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Όσον αφορά στην πόλη των Φαρσάλων συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι: Χορευτικά Δήμου Φαρσάλων, Δημοτική Χορωδία, Φιλαρμονική, Φιλοζωικό Σωματείο, Ενεργοί Πολίτες, Γ.Σ.Φαρσάλων, Α.Σ. Φαρσάλων, , Αναγέννηση Φ., ΑΕΦ, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι Εμπορικός Σύλλογος, Αιμοδοτικός Σύλλογος, Πρόσκοποι, Οδηγοί, Σύλλογοι , Μικρασιατών, Ηπειρωτών, , Χαλικίου, Αργιθεατών, Πολύτεκνοι,  Ιεραποστολή, Φροντιστήρια Αγγλικών Νίκη Τσιώρα, Βικτωρίας Μπαϊράμογλου, και διάφοροι πολίτες

lets do it-9606

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και υπεύθυνη της δράσης κ. Δέσποινα Συροπούλου δήλωσε στην μεταξύ άλλων πως : «Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη του εθελοντισμού, ενώ εξέχουσα θέση έχουν οι νέοι που τροφοδοτούν την καμπάνια με τη θετική τους ενέργεια, τα όνειρα, το όραμά τους, τις ελπίδες και την επιθυμία τους για συνεργασία με τον διπλανό, τον συμμαθητή, τον γείτονα, ώστε να φωνάξουν όλοι μαζί “Let’s do it”. Βασικός παράγοντας και μήνυμα είναι η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον”.

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ