Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αγία Πετρούπολη, όπου το μεσημέρι σημειώθηκε μία φονική έκρηξη σε σταθμό του μετρό.

Αν και αρχικά μεταδόθηκαν πληροφορίες για δύο εκρήξεις σε διαφορετικούς σταθμούς της ρωσικής πόλης, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως επρόκειτο για μία έκρηξη σε συρμό του μετρό ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα ανάμεσα σε δύο σταθμούς. «Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς ο συρμός έφθανε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο από την Πλατεία Σενάγια», ανέφερε αξιωματούχος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και περισσότεροι από 50 τραυματίες.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατεστραμμένο ένα βαγόνι συρμού και αιμόφυρτους ανθρώπους στο πάτωμα.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας, που εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετείχε σε φόρουμ μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Λουκασένκο.