Ήταν καλύτερος αλλά… “άσφαιρος”

Ισόπαλο με σκορ 0 – 0 έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Δωτιέα Αγιάς το οποίο διεξήχθη στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Έτσι οι «Μυρμιδόνες» παρέμειναν στην κορυφή με 62 βαθμούς σε 25 αναμετρήσεις διατηρώντας παράλληλα την διαφορά των 9 βαθμών από τον δεύτερο Δωτιέα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9740

Ο Αχιλλέας μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και με την ορμή που πήρε από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Στάδιο προσπάθησε να απειλήσει από την αρχή και η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 8’ όταν το σουτ του Βούλγαρη από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Νάστας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά όμως οι αμυντικοί του Δωτιέα έδιωξαν πριν ο Παλάσκας προλάβει να πλασάρει.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9776

Στο 28’ είχαμε την μεγαλύτερη φάση της αναμέτρησης, όταν αρχικά ο Λόλας σύγκλινε στην περιοχή, έκανε και το δυνατό συρτό σουτ ο Φαρμάκας έδιωξε, η μπάλα κατέληξε στον Νεμπεγλέρα, ο οποίος σούταρε δυνατά όμως ο τερματοφύλακας της Αγιάς έδιωξε και πάλι κρατώντας το μηδέν.

Ο Αχιλλέας συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης κλείνοντας τον Δωτιέα στο δικό του μισό.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9783

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους «κιτρινόμαυρους» και πάλι, όταν ο Βούλγαρης από τα όρια της περιοχής «έσκαψε» την μπάλα ο Περήφανος έκανε την εν κινήσει κεφαλιά, όμως  ο Φαρμάκας πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και απείλησαν σε δυο περιπτώσεις με τον Τσατσαλίδη ο οποίος αρχικά στο 60’ εκτέλεσε το φάουλ από τα όρια της περιοχής και αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή πέντε λεπτά αργότερα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9787

Στην συνέχεια οι παίκτες του κ. Παραφέστα πήραν εκ νέου την κατοχή και αύξησαν την πίεσή τους και στο 83’ δημιούργησαν ακόμη μια απειλητική στιγμή στα καρέ των «κόκκινων» όταν έπειτα από γέμισμα ο Πετράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, όμως ο Φαρμάκας πρόλαβε στην έξοδό του τον Παλάσκα και του πήρε την «μπουκιά από το στόμα».

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9728

Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε και πάλι στον Αχιλλέα ο οποίος στα τελευταία λεπτά έκλεισε τον Δωτιέα στο μισό γήπεδο και στο 90’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ, όταν έπειτα από όμορφη σέντρα του Νεμπεγλέρα ο Πετράκης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Φαρμάκα.

Έτσι η λήξη βρήκε τις δυο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό και τις εντυπώσεις.

Οι Συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9694

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος, Κουμπούρας, Οικονόμου, Κακαζούκης, Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Νάστας (65′ Τλούπας), Λόλας (82′ Πετράκης), Βούλγαρης (67′ Ρέψης), Παλάσκας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΡΩΤ-9693

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Γούτος Ευάγγ., Γούτος Ν., Τσακάλι, Σούλι, Παππάς, Τσατσαλίδης (90+2′ Ντελής), Ντακούλας, Μαλάκος (79′ Χαλάτσης), Νάτσης, Μπόντε (80′ Σβερκούλης).

Διαιτητική Τριπλέτα: Γκάγκας, Καρακώστας, Πατέτσος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Γκαντέλος

Κείμενο: Άλκης Σούρλας