Τα πάνω κάτω στις Πανελλαδικές – «Αλαλούμ» με τη δήλωση του πέμπτου μαθήματος την τελευταία στιγμή

Δυνατότητα εξέτασης και σε πέμπτο μάθημα την τελευταία στιγμή δίνει το υπουργείο Παιδείας στους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως δήλωσε εχθές στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει ξανά η αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο εξεταζόμενο μάθημα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη σύγχυση που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα με την μείωση έως και 21% των θέσεων στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Το δώρο ωστόσο ενός επιπλέον επιστημονικού πεδίου θεωρείται άνευ αντικρίσματος καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι εντός ενός διμήνου σε ένα επιπλέον μάθημα.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει με τους γονείς να κάνουν λόγο για πολιτικό τερτίπι καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Για απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας και εμπαιγμό 90.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας.

Τονίζει ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης.

Πηγή: skai.gr