Λάρισα: ξεκινάει το 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου

Το 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, διοργανώνεται για την Παρασκευή, 31 Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο 1η και 2 Απριλίου, στον «Μύλο του Παπά», στη Λάρισα.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα, πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, που απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης, καθώς και σε στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται για το θέμα.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι το 1ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, που πραγματοποιήθηκε το 2012, αποτέλεσε το έναυσμα ώστε ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει στην εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ και τόνισε πως τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα είναι χρήσιμα για τον ίδιο τον δήμο, ως εργαλεία για τη διαμόρφωση της εικόνας της πόλης στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πως η Λάρισα είναι μια από τις πόλεις που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Marketing. Ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά εργαλεία που αποτελούν την βάση πάνω στην οποία εμείς σχεδιάζουμε και χτίζουμε την πόλη της επόμενης 15ετίας» σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και υπεύθυνος του Εργαστηρίου, Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής Αλέξιος Δέφνερ, επισήμανε ότι το συνέδριο έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες για όσους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα επιχειρηθεί με απλό και κατανοητό λόγο να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές που αφορούν το marketing και τα Branding τόπου και ότι φέτος υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές. Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ»

Σήμερα, Τετάρτη, με αφορμή το Συνέδριο, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας διοργανώνουν εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Πόλη μου» στο Θέατρο ΟΥΗΛ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ POSITIVE SIGN

Ένα Γκράφιτι στο ποτάμι με θέμα «Positive Sign-Θετικό Πρόσημο» είναι μια ακόμη παράλληλη δράση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Απριλίου. Οι εικαστικοί της Λάρισας θα κατέβουν στο ποτάμι, κάτω από τη κεντρική γέφυρα του Πηνειού για να παίξουν με τα χρώματα, αποτυπώνοντας λέξεις θετικές, όμορφες, αισιόδοξες, καταγγέλλοντας τη μιζέρια και δίνοντας μια μορφή λύσης στο αδιέξοδο της καθημερινότητας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Απριλίου – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μια ξενάγηση στο νέο μουσείο της πόλης θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή, 2 Απριλίου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Το Διαχρονικό Μουσείο είναι το νέο μουσείο της πόλης Λάρισας που προβάλλει τις αρχαιότητες της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής σε έναν εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο, αναφέρει το ΑΠΕ. Η διαχρονική σημασία της πόλης ως πρωταγωνίστριας του θεσσαλικού κάμπου, αλλά και ο διαχρονικός χαρακτήρας των ίδιων των εκθεμάτων αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά. Σε 11 συνολικά ενότητες εκτίθενται περισσότερα από 1.500 αντικείμενα με μοναδικό ενδιαφέρον: παλαιολιθικά εργαλεία και οστά ζώων, το εντυπωσιακό μενίρ – ανθρωπόμορφη λίθινη στήλη, επιτύμβιες στήλες και αγάλματα κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, παλαιοχριστιανικά ψηφιδωτά και μικροαντικείμενα, οθωμανικές στήλες και μεταβυζαντινές εικόνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Απριλίου – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Η ομάδα «Νόον Έγνω» και τοπικές επιχειρήσεις της πόλης της Λάρισας διοργανώνουν την Κυριακή μία εναλλακτική θεματική περιήγηση με άξονα την παράδοση, τη γαστρονομία και την ιστορία της Λάρισας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Απριλίου – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιου του Συνεδρίου θα γίνει εκδρομή για τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή της Αγιάς και των παραλίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για μια περιήγηση στη φύση και στους παραδοσιακούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Απριλίου – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Πηγή: www.enikonomia.gr