Σε «αναβρασμό» οι αγρότες που έχουν λάβει αγροτικά δάνεια

Με δεσμεύσεις λογαριασμών και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι σε περιόδους κρίσης έλαβαν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ανάλογες καταστάσεις καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και οι εγγυητές, ενώ χαοτική παραμένει η κατάσταση με τους συνεταιρισμούς οι οποίοι έχουν μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τις τελευταίες μέρες οι παραγωγοί και κυρίως οι πτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση για τα δάνεια που πήραν για την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστησαν από τη γρίπη των πτηνών την περασμένη δεκαετία από την ΑΤΕ πριν αυτή χωριστεί σε «καλή» και «κακή».

Πριν από λίγες μέρες η Πανελλήνια Ενωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών με επιστολή της στον πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους φορείς καταγγέλλει ότι «όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με την πρωτογενή παραγωγή και έχουν καθυστερημένες οφειλές δανείων διαπιστώνουν με μεγάλη οργή και αγανάκτηση ότι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τους από την εταιρία εκκαθάρισης της πρώην ΑΤΕ αυξάνονται συνεχώς, ενώ αποστέλλονται μαζικά προειδοποιητικές επιστολές που τους καλούν να τις εξοφλήσουν στο σύνολό τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την παρέλευση της οποίας χωρίς άλλη ειδοποίηση θα αποσταλούν για βεβαίωση στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες».

Παράλληλα, η Ενωση καταγγέλλει επίσης ότι οι πιέσεις που ασκούνται «είναι και παράνομες, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων από μία ιδιωτική εταιρία εκκαθάρισης που διαχειρίζεται την πτώχευση της πρώην ΑΤΕ και ρυθμίσεις των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων».

 Κόκκαλης : Νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των δανείων με εγγύηση του δημοσίου

Αξίζει να τονιστεί ότι ο συντοπίτης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βασίλης Κόκκαλης που ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, αλλά και πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, είχε ΄κα΄νει σημαία΄του το θέμα των κτηνοτροφικών δανείων με την εγγύηση του δημοσίου, δεσμεύτηκε πρόσφατα , ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των δανείων αυτών. πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν εξαγγελίες την επόμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε τρίοωρη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών, ενώ προς το παρόν υπάρχουν ανακοινώσεις για τα “κόκκινα δάνεια”…

Πηγή: dikaiologitika.gr