Παππάς: είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

«Η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Αναπληρωτή Βοηθό του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Κένεθ Τζάστερ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάσης Τσίτσας.

«Η ελληνική θέση είναι ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει χτες» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: « Όχι μόνο διότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων προχωράει αλλά και διότι τα οικονομικά αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που και εμείς οι ίδιοι περιμέναμε. Συνεπώς δεν πρέπει να αφήσουμε τις πολιτικές σκοπιμότητες να καθυστερήσουν μια διαδικασία η οποία δυστυχώς θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Ας μην υπονομεύει κανείς τις δυνατότητες που έχουν διαφανεί για την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα».

Ο Νίκος Παππάς συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και πρέπει μέσα στον Απρίλιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που θα επιτρέψουν το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης».

Επίσης, δήλωσε ότι «στην αμερικανική διοίκηση είναι γενικευμένη η αντίληψη ότι η ελληνική οικονομία έχει όλες τις δυνατότητες να ανακάμψει. Παρακολουθούν και αυτοί στενά τις οικονομικές εξελίξεις και τις εξελίξεις των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών σε σχέση με τις εξαγωγές, τις επενδύσεις, την ιδιωτική κατανάλωση και, βεβαίως, παραμένουν σταθεροί στη θέση ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί με τρόπο συμπαγή στη διαδρομή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Είναι σαφές ότι, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στο υπουργείο Εμπορίου –όπου είχαμε επαφές- είναι παγιωμένη η αντίληψη πως η Ελλάδα συνιστά μια πάρα πολύ κρίσιμη χώρα για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, με τις συμμαχίες της στο χώρο της ενέργειας, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στο διεθνές εμπόριο και το ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν πάρα πολύ σημαντικούς παράγοντες για την περιοχή και για την Ευρώπη, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στη σφαίρα της ανάπτυξης».

Πηγή: www.ant1news.gr