Συναγερμοί: Δώστε τέλος στην ανασφάλεια προστατεύοντας την περιουσία σας

Η εγκληματικότητα αποτελεί πλέον μια μεγάλη μάστιγα για τις μεγαλουπόλεις και η καθημερινή ζωή έχει πάψει να είναι τόσο ανέμελη όσο ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Επιπλέον, η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών έχει καταστήσει το έγκλημα όχι μόνο πιο συχνό αλλά και πιο «εξελιγμένο» ποιοτικά, ενώ από την άλλη πλευρά η κρίση έχει φέρει τα οικονομικά των αρχών ασφαλείας στα όριά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αστυνόμευση της Αθήνας και των άλλων πόλεων.
Δεδομένου ότι αρκετοί Ελληνες διαθέτουν εξοχικό σε κάποιο αραιοκατοικημένο προάστιο, υπάρχει για πολλούς το καρδιοχτύπι σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί τις ώρες που το δεύτερο σπίτι τους είναι ακατοίκητο και άρα απροστάτευτο. Υπάρχει όμως τρόπος να θωρακιστούν και οι εξοχικές κατοικίες, αφού δεν είναι μόνο ο φόβος που… φυλάει τα έρμα, αλλά και ένας καλός συναγερμός.
Και βέβαια δεν είναι μόνο τα εξοχικά σπίτια που κινδυνεύουν. Κάθε σπίτι, σε όσο κεντρικό σημείο και αν βρίσκεται, έχει ανάγκη από προστασία και φύλαξη, αφού οι «αετονύχηδες» μπορούν να κάνουν άνετα τη… δουλειά τους ακόμα και κάτω από τη μύτη των γειτόνων, ενώ η είσοδος ενός διαρρήκτη την ώρα που είμαστε μέσα στο σπίτι συνιστά τον απόλυτο εφιάλτη για όλους μας.
Και αν για τα υπάρχοντά μας η κοστολόγηση είναι υποκειμενική, υπάρχει άραγε τίποτε πιο πολύτιμο από τη ζωή τη δική μας και των οικείων μας; Η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αφήνουμε την υπόθεση της ασφάλειάς μας στον… νόμο των πιθανοτήτων, ο οποίος μάλιστα τα τελευταία χρόνια δεν είναι με το μέρος μας.
Τα καλά νέα όσον αφορά τα αποτρεπτικά συστήματα είναι πως εξελίσσονται διαρκώς και ακολουθούν κατά πόδας την τεχνογνωσία όσων επιβουλεύονται την περιουσία μας, προσπαθώντας μάλιστα να μπουν στο μυαλό τους και να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά τους. Αισθητήρες, ηλεκτρονικές κλειδαριές, ψηφιακές μικροκάμερες, ακόμη και μυστικοί συναγερμοί απαρτίζουν ένα πλέγμα προστασίας που είναι πολύ δύσκολο να «σπάσει» από οποιονδήποτε κακοποιό, όσο… διαβασμένος κι αν είναι.
Και βέβαια αυτές οι υπηρεσίες πάνε… πακέτο με τη συνεργασία με κάποια εταιρεία φύλαξης, η οποία είναι συνδεδεμένη με τους συναγερμούς του σπιτιού και με άγρυπνο μάτι παρακολουθεί τον συγκεκριμένο χώρο, επεμβαίνοντας άμεσα σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήσεις. Οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης (σεκιούριτι) δρουν συμπληρωματικά και συνεργαζόμενες με την Αστυνομία, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχουν πάντα τους πόρους και τον χρόνο για να δώσει άμεσα το «παρών» σε κάθε απόπειρα διάρρηξης.
Μπορείτε να ορίσετε την τιμή σε συνεργασία με τους ειδικούς και τις περισσότερες φορές μάλιστα η εγκατάσταση των συναγερμών γίνεται δωρεάν, ενώ παρέχονται στους πελάτες σαφείς οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του σχετικού εξοπλισμού. Από την πρώτη στιγμή που θα βάλετε τον συναγερμό στο σπίτι σας, θα διαπιστώσετε πως έχετε ήδη το… ψυχολογικό πλεονέκτημα. Εσείς θα αρχίσετε να νιώθετε ήδη ασφαλείς και ανέμελοι, ενώ οι επίδοξοι διαρρήκτες με το που θα διαπιστώσουν την ύπαρξή του θα νιώσουν αποθαρρυμένοι και με διάθεση να τραπούν σε άτακτη φυγή.
Μην αφήνετε λοιπόν για αύριο αυτό που επείγει και κάντε το σπίτι σας, από σήμερα κιόλας, απόρθητο φρούριο για τις ορέξεις των κακοποιών.

Διαβάστε περισσότερα: συναγερμοί σπιτιών – καταστημάτων interstarshop